Dagens Sötis


Transformers 3 : Dark of the Moon - Official Trailer

Denna vill jag absolut se! Jag har redan sett de två första varför ska man inte se den tredje

Bad Teacher


Helgens aktiviteter

Hoppas att alla hade en riktig trevlig midsommar i fredags för det hade jag i alla fall. Jag hade någorlunda fint väder, lite molnigt, då jag såg på vädret att det skulle vara fult.
Firade med familjen med god mat, jordgubbar och annat gott och det var riktigt mysigt att fira med familjen. Efter middagen och fika med tårta och allt kollade vi tv men det lustiga var att vi alla somnade, jag hade en orsak till det då jag sov ganska lite den natten och var riktigt trött. Vet inte riktigt varför de andra somnade men nödvändigt och gott var det. Efter tuppluren åt vi jordgubbar med mjölk och grädde, mums säger jag bara, och drog sedan hem till bror innan vi skulle ut till Trädgår'n (?). Det tråkiga var att jag råkade glömma mobilen hemma innan vi skulle dra hem till bror tidigare så jag fick lite panik eftersom jag inte kunde nå någon om det hände något. Som tur var hände inget. Sov hos bror då jag inte ville gå hem själv och han ville inte följa med mig. Hen riktigt trevlig kväll var det i alla fall.
Lördagen vaknade vi vid 12 då mamma ringde och frågade om något, och självklart var jag fortfarande mobillös, och slappade i några timmar innan vi drog iväg. Båda hade lite dåligt samvete för att vi hade ätit dåligt, vi tränar och vill heslt inte äta dåligs som godis etc., och tänkte att vi skulle träna men orkade inte. Istället drog vi till slottskogen då det var så fint väder och promenerade där och tittade på alla djur som fanns. Vi var väl där i ca 1,5 timme och det var trevligt. Åkte sedan hem till bror och gjorde hamburgare.
Vi bokade biljetter till Bad Teacher som mamma, bror och jag gick på och som vanligt öpte vi lite godis och hade med oss vatten. Filmen var riktigt kul, Cameron Diaz och Justin Timberlake var med i den och tycker att andra borde se den också.
Idag har jag tagit det någorlunda lugnt. Bror och jag gick och tränade vid 12.30 och var riktigt effektiva och kom hem ca en timmer senare. Sedan dess har jag inte gjort så mycket mer. Gjorde inpackning för håret då det var behövligt. Får se vad resten av dagen bjuder på :)

Midsommar :)

Önskar er alla en riktig trevlig midsommar

Göta Kanal - Av olika stjärnor, tyck vad ni vill


Retinitis pigmentosa

Retinitis pigmentosa, RP, är ett samlingsnamn på ett hundratal ärftliga sjukdomar som drabbar näthinnan. Sjukdomen och graden av synskada varierar avsevärt mellan och inom familjer. Man tror att det finns mellan 3000 till 4000 personer med ärftlig näthinnesjukdom i Sverige. RP är den vanligaste orsaken till grav synskada i yrkesverksam ålder.
Retinitis är latin och betyder inflammation av näthinnan. Termen är felaktig eftersom RP inte är någon inflammation utan en degeneration, det sker en fortlöpande förstörelse av syncellerna, i första hand  stavarna och sedan även tapparna. Ordet pigmentosa kommer av att det hos de flesta med RP bildas pigmentklumpar i ögonbotten.
Retinitis pigmentosa, RP, är ett samlingsnamn på ett hundratal ärftliga sjukdomar som drabbar näthinnan. Sjukdomen och graden av synskada varierar avsevärt mellan och inom familjer. Man tror att det finns mellan 3000 till 4000 personer med ärftlig näthinnesjukdom i Sverige. RP är den vanligaste orsaken till grav synskada i yrkesverksam ålder.
Retinitis är latin och betyder inflammation av näthinnan. Termen är felaktig eftersom RP inte är någon inflammation utan en degeneration, det sker en fortlöpande förstörelse av syncellerna, i första hand  stavarna och sedan även tapparna. Ordet pigmentosa kommer av att det hos de flesta med RP bildas pigmentklumpar i ögonbotten.
Symptom
Symptomen kan variera men de synproblem som upptäcks först är i regel:
  • Nattblindhet, nedsatt förmåga att se i svagt ljus och mörker. Det är stavarna som vi ser med i skymningen och det är oftast deras funktion som först försämras.
  • Ökad bländingsbenägenhet. Ögat har allt svårare att ställa om sig från ljus till mörker och tvärtom.
  • Tapparna, de synceller som styr vårt färg-, dag- och detaljseende, förstörs i regel efter stavarna. Då får man först små fläckar med dålig syn i synfältet. Dessa fläckar blir med tiden större.
  • Till slut kanske bara det centrala synfältet återstår. Då har sidoseendet försvunnit.
  • Synförlusten kan till sist resultera i att enbart centrala synfältet återstår. Ledsynen har gått förlorad och RP utgör därmed ett mycket allvarligt synhandikapp.
Prognos och behandling
En ögonläkare kan oftast konstatera RP, men för att veta exakt vilken typ det rör sig om behövs en specialistutredning.
Rätt diagnos är viktig eftersom sjukdomens utveckling kan variera högst väsentligt. Vissa RP-typer ger grav synskada medan andra är mer stabila. Någon effektiv behandling av RP-sjukdomarna finns ännu inte.
Resultaten från en tidigare amerikansk studie har visat att synnedgången hos vissa RP-former möjligen kan bromsas med A-vitaminer. Därför ges doser av A-vitamin i kapslar eller droppar till somliga med RP. Doserna är inte så stora, 15 000 IE per dag, men man är försiktigt vid behandling av gravida och leversjuka. Barn behandlas enbart efter samråd med en barnläkare.
Att fastställa hur sjukdomen går i arv kan bland annat ha betydelse när det gäller att fastställa hur omfattande synskadan kommer att bli. Med hjälp av kombination av Elektroretinogram (ERG), synundersökning och DNA-test kan man idag lättare klarlägga vilken form av RP som föreligger. Vid en genundersökning lämnar en person med RP eller en frisk anlagsbärare ett blodprov. I långt ifrån alla fall går det inte att få besked om vilken RP-typ man har och ej heller besked om hur omfattande synskadan kommer att bli.
Orsaker och förebyggande åtgärder
Man brukar säga att anledningen till RP är störd ämnesomsättning i ögats näthinna. Det kan vara:
  • Fel på de proteiner som deltar i processen att omvandla ljuset till en nervsignal
  • Fel på de proteiner som bygger upp strukturen på tappar och stavar
  • Fel på de enzymer som har att göra med cellens ämnesomsättning.
Forskning
RP-forskningen är mycket intensiv och världsomspännande. Huvudspåren inom forskningen kan mycket kort beskrivas såhär:
  • Transplantation av synceller och stamceller
  • Att med genteknik fastställa var felet i ämnesomsättningen sitter
  • Behandling med genterapi som skulle kunna vara en möjlig bot
  • Att med mediciner försöka stoppa eller bromsa celldöden, förstörelsen av de ljuskänsliga syncellerna och tapparna.
Sedan många år pågår djurförsök med transplantationer av näthinneceller. Mekanismen bakom den celldöd som sker i ögat hos de flesta personer med RP sker möjligen genom apoptos - förutbestämd celldöd. En möjlig behandling i framtiden skulle då också kunna vara medicinering som stoppar celldöden.
Det finns flera sorters djur som har ögonsjukdomar som motsvarar RP hos människor. Därför pågår flera lovande experiment på försöksdjur.
Annan aktuell forskning med genterapi på försöksdjur pågår bland annat i USA.
Genom internationellt samarbete försöker forskare hitta den genetiska defekten som finns hos varje enskild familj med RP. Detta är mycket viktigt då det på sikt kan leda till en behandling.

Fel

Verkar vara lite fel på blogg.se hemsidan för det ser helt galet ut när jag precis skulle lägga upp dagens låt här. Blev ledsen att jag inte kunde göra det på grund av det som nu är fel.. Eller så är det bara hos mig som det är fel då min dator gillar att strejka vid tillfällen som jag vill göra vissa saker som till exempel nu. Aja får väl helt enkelt lägga upp låten en annan dag då datorn vill samarbeta med mig. Finns inte så mycket att göra åt saken än att låta den fixa sig själv.

Underbart

Nu är det inte långt kvar till helgen och tills jag börja mitt sommarjobb. Har sett fram emot det väldigt länge och nu är det bara dagar kvar och det känns underbart. Samtidigt så av det bara en vecka kvar tills jag fyller år. Dock vet jag inte vad jag önskar mig så jag ska ut och titta lite och se vad jag vill ha.

Dagens Bild


Tourettes syndrom

Symtom
Symtomen på Tourettes syndrom visar sig vanligtvis kring sjuårsåldern, men kan debutera både tidigare och senare. Det brukar börja med tics i ansiktet såsom överdrivna blinkningar, ryckningar och grimaser som ofta flyttar sig till halsen, skuldrorna och överkroppen. Andra tidiga symtom brukar vara ryckningar i en arm eller ett ben. De vokala ticsen debuterar vanligtvis senare. I början uppträder de ofta som ”normala” snusningar och harklingar, men utvecklas sedan till ljud, läten och ibland ord eller hela meningar. Det är typiskt att ett symptom avlöses av ett annat och att symptomen ökar och minskar i styrka i olika perioder. Hos de som har flera neuropsykiatriska diagnoser är det vanligt att symtom på ADHD eller OCD märks före symptomen på Tourettes.
Koprolali
Många förknippar Tourettes syndrom med ofrivillga utbrott av fula ord eller socialt opassande kommentarer. Till exempel könsord, avföringsord eller sexuella anspelningar. Det kallas koprolali och har en fysisk motsvarighet som heter kopropraxia och visar sig genom obscena gester.
I själva verket är det långt ifrån alla som har Tourette som utvecklar koprolali eller kopropraxia. Det går inte att förutsäga vilka som kommer att drabbas men de som drabbas mår ofta mycket dåligt.
Symtom
Symtomen på Tourettes syndrom visar sig vanligtvis kring sjuårsåldern, men kan debutera både tidigare och senare. Det brukar börja med tics i ansiktet såsom överdrivna blinkningar, ryckningar och grimaser som ofta flyttar sig till halsen, skuldrorna och överkroppen. Andra tidiga symtom brukar vara ryckningar i en arm eller ett ben. De vokala ticsen debuterar vanligtvis senare. I början uppträder de ofta som ”normala” snusningar och harklingar, men utvecklas sedan till ljud, läten och ibland ord eller hela meningar. Det är typiskt att ett symptom avlöses av ett annat och att symptomen ökar och minskar i styrka i olika perioder. Hos de som har flera neuropsykiatriska diagnoser är det vanligt att symtom på ADHD eller OCD märks före symptomen på Tourettes.
Koprolali
Många förknippar Tourettes syndrom med ofrivillga utbrott av fula ord eller socialt opassande kommentarer. Till exempel könsord, avföringsord eller sexuella anspelningar. Det kallas koprolali och har en fysisk motsvarighet som heter kopropraxia och visar sig genom obscena gester.
I själva verket är det långt ifrån alla som har Tourette som utvecklar koprolali eller kopropraxia. Det går inte att förutsäga vilka som kommer att drabbas men de som drabbas mår ofta mycket dåligt.
Att leva med Tourettes syndrom
Graden av symtom och typen av problem varierar mellan olika åldrar och olika personer. Många har det som svårast kring skolstarten eftersom  barn med Tourette kan ha svårt att sitta still samtidigt som de har läs- och skrivsvårigheter eller dålig motorik.
Med åren brukar många utveckla en förmåga att dölja sina tics när de är bland folk och låta dem bryta ut när de är ensamma. Många av symtomen är dessutom medicinskt behandlingsbara. Vanliga ticsdämpande mediciner är Risperdal och Haldol. Kognitiv beteendeterapi fungerar också effektivt, särskilt på tvång.
Eftersom personer med Tourette ofta är kreativa, intelligenta och har mycket energi är det flera som klarar sig bra både privat och i arbetslivet. Det gäller dock att omgivningen är förstående och känner till problemen så att beteendet inte missförstås.

Människor

Jag tror jag har börjat tröttna på vissa människotyper. De som tror de är mycket bättre än alla andra och verkligen visar det också. Jag blir äcklad att sådana personer. En annan sak som jag också är trött på är alla dessa falska människor. De som blir vän med dig men när det verkligen gäller eller när man vill träffas så kan de inte eller så måste man anka in sig efter deras kalender. Jag blir verkligen trött på detta sätt. Man tror verkligen att de är ens vän men verkligheten svider kan jag säga. Dessa personer är ett skämt då de tror att de är bättre än andra samt dessa j*vla falska människor.

Tisdag

Så var det tisdag igen och denna helg blir lång. Ledig fredag också då det är midsommar. Det är riktigt kul. Äta god mat umgås med familj och vänner. Egentligen var det så att vi skulle fira med brors kompis och åka till kompisens sommarställe men det visar sig senare att han bara fick bara ta med sig några stycken, alltså jag kunde inte följa med. Det var ju inte så kul dock. Men bror och jag skall umgås med några andra istället och göra något annat kul. Vädret idag kommer att vara molnigt, såg det på tv tidigare när jag åt frukost. Förhoppningsvis så regnar det inte på midsommar, men antar att det kommer göra det i alla fall. Finns inte så mycket man kan göra åt saken. Måste sluta är framme vid praktiken nu.

Dagens Bild


Capgras syndrom

Är ett tillstånd där personen är övertygad om att en familjemedlem eller nära vän är ersatt med en exakt kopia eller bedragre. Personen känner igen ansiktet men kan inte få den normala känslomässiga reaktionen som förenklat betyder "nära och kära" och därför rationaliserar hjärnan att den andre peronen är en imitatör/bedragare. Det som gör att det blir så här är att det inte finns en koppling i delar av hjärnan vilket leder till att man inte får några vänskapliga känslor för den andre personen. Personen som lider av Capgas syndromet är helt övertygad om att han/hon har rätt men kan inte förklara det.
Detta syndrom kan uppkomma efter skada på hjärnans högra tinniglob eller vid epiledsi, sällsynt.
Är ett tillstånd där personen är övertygad om att en familjemedlem eller nära vän är ersatt med en exakt kopia eller bedragre. Personen känner igen ansiktet men kan inte få den normala känslomässiga reaktionen som förenklat betyder "nära och kära" och därför rationaliserar hjärnan att den andre peronen är en imitatör/bedragare. Det som gör att det blir så här är att det inte finns en koppling i delar av hjärnan vilket leder till att man inte får några vänskapliga känslor för den andre personen. Personen som lider av Capgas syndromet är helt övertygad om att han/hon har rätt men kan inte förklara det.
Detta syndrom kan uppkomma efter skada på hjärnans högra tinniglob eller vid epiledsi, sällsynt.

Posthallucinatorisk perceptionsstörning

Vad är det?
Är en störning av sinnesintrycken som orsakats av tidigarehallucinogenbruk. Dess natur är i många fall så plågsam att det ger ett handikapp i det dagliga levernet.
Översikt
HPPD är en sällsynt sjukdom som sällan förekommer i den utbildning eller praktiska verksamhet som bedrivs av neurologer, psykiatriker, psykologer eller oftalmologer. Vid en första klinisk bedömning kan behandlande läkare vara av det intryck att det är frågan om en drogrelaterad psykos. Denna diagnos är dock felaktig och riskerar att försämra patients möjligheter till rehabilitering. I motsats till en person med psykosproblematik så har individer med HPPD en intakt verklighetsuppfattning och är därför fullt medvetna om att deras visuella störningar inte är en del av någonting som kan uppfattas av andra människor. Dessa störningar är därför inte hallucinationer i strikt klinisk bemärkelse, utan istället en kontinuerlig perceptionsstörning av sinnena som manifesterar sig i form av synstörningar och pseudohallucinationer. Det finns i nuläget inget botemedel mot denna sjukdom, även då det i sällsynta fall har förekommit att patienter under en kortare period upplevt ett förbättrat hälsotillstånd, så får majoriteten diagnostiserade med HPPD räkna symptomen som stadigvarande.
Syntom
Individer drabbade av denna sjukdom upplever perceptionsstörningar som bland annat är av visuell natur. Symptombilden är oftast långvarig och överväldigande vilket gör det svårt för den drabbade att ignorera dessa störningar i sin vardagliga situation. Exempel på vanligt förekommande former av visuell störning i denna diagnos innefattar bland annat synbrus (Aeropsia), som kan liknas vid det bildbrus som projiceras från en TV-apparat när inget program är i sändning, geometriska hallucinationer, färgblixtar, efterhängande spår efter objekt som rör sig, auror runt objekt samt Mikropsi-makropsi (allt ser litet eller stort ut). Dessa symptom kan uppstå separat eller i kombination med varandra och kan uppkomma efter bruk av hallucinogener efter endast en gång. Det finns dock ett statistiskt samband som talar för att frekvensen av HPPD är kopplat till antalet gånger en person har brukat hallucinogena preparat. Troligtvis är vissa individer känsligare än andra. Något regelrätt botemedel är inte känt men symptomen har i enstaka fall kunnat gå att lindra. Vad som lindrar förefaller i dagsläget vara olika från en person till en annan. Andra vanligt förekommande symptom för individer drabbade av denna sjukdom inkluderar depression, paniksyndrom alternativt emotionell avtrubbning och "overklighetskänslor" (Depersonalisation-Derealisation) . Även fysiska symptom såsom tinnitus, huvudvärk och neurologiska smärtor förekommer.

Dagens Bild


Förlorad ängel - Becca Fitzpatrick

Jag har läst första boken och älskade den verkligen och nu när bok nummer två har kommit ut så känner jag mig även sugen på att läsa denna med. Känner att jag ska nog köpa den längre fram men inte för långt fram då den kan ta slut. Tror även att jag måste köpa bok nummer ett också för man kan ju inte bara ha vissa delar i serien man måste ha alla, det är i alla fall vad jag tycker.

"Noras lycka med Patch som skyddsängel blir kortvarig. För hon misstänker snart att han vill henne illa och bryter därför deras band. Patch svarar med att genast börja dejta Marcie, Noras värsta fiende och verkliga plågoande. 
Det går så långt att Nora inte bara fruktar för sitt eget liv utan också börjar misstänka att det är Patch som ligger bakom mordet på hennes pappa. Kan Nora lita på sin skyddsängel?Är hans hemligheter farligare än hon någonsin kan föreställa sig?"

Lisa J. Smith - Vampire Diarys Love sucks

En bok som jag köpte i julas som jag inte riktigt har fått tummen ur än att läsa klar. Läste denna serie när jag var runt 12-13 år och var riktigt förälskad i dem. Tror att det var på så sätt som jag kom in i fantasy/övernaturliga gengren vilket jag är otroligt glad för.
Nu när jag har börjat läsa dem igen så tycker jag dem är riktigt bra. Är lite som Twilightsagan, och ja jag har läst dem med, men kanske en liten snällare version av det hela. Kommer inte riktigt ihåg eftersom det var så länge sedan jag läste böckerna av Stephanie Meyer, de ligger tyvärr ned packade på vinden. Om ni sett vampire diaries som gått på tv så är handlingen som dem. Men dem är bra och värda att läsa.
Första boken och innehåller två böcker. Kostar 84 kronor på Bokia men värda pengarna



Holly Black

Jag köpte en ny bok igår, som vanligt, och det blev av författaren Holly Black. Har läst andra böcker av henne och tycker om hennes stil att skriva. Denna bok heter Den vita katten och den lät riktigt bra när jag läste på baksidan om man säger så. Kostade ändå bara 150 kronor. Men jag tänker inte börja läsa den än då jag har en massa andra böcker som ligger. Tänker läsa klart dem först innan jag börjar på denna.

Hittade bara en bild på engelska men den ser likadan ut för den svenska versionen
I tisdag så pratade jag med en kollega på praktiken om böcker, hittade nämligen en bokhylla med böcker som man kunde låna. Så vi kom helt enkelt in på ämnet och gav henne några böcker som hennes son kunde läsa, verkade gilla dem författarna som jag gav till henne. JAg gav namnen brandon Mull (Fablehaven), David Edding, Raymond E. Feist och några andra eftersom han gillade fantasy precis som jag. Kändes bra att vara till nytta och blev glad att jag kunde hjälpa med böcker.

Dagen Sötis

Finns ingen beskrivning på hur söt jag tycker denna valp är

Angelogi

Läste precis ut boken Angelogi. Måste erkänna att jag tyckte att den var riktigt bra och kunde inte släppa den när jag väl börjat läsa men blev dock besviken att den slutade som den gjorde. Det trodde jag faktiskt inte att den skulle göra. Jag har läst ganska så många böcker genom åren och denna är den som har slutat så tvärt och konstigt. Men det kanske är någon annan som gillar den. Vilket påminner mig om att jag har några till böcker som ligger och väntar på mig :).

Rädsla

Jag tror att alla människor har sina egna rädslor för saker och ting som till exempel att bli tjocka, arbetslösa and so on. Det är egentligen tråkigt men på samma gång bra för då tar vi reda på vad man kan göra för att undvika att råka ut för sin rädsla. Man gör egentligen allt för att inte råka ut för dem.
Jag till exempel är lite paranoid i vissa sammanhang. Jag är rädd att vara ute när det mörkt och vill helst inte vara själv då eftersom jag tror att det finns våldtäcksmän runt varenda hörne eller att jag skall bli rånad. Det är inte trevligt att tro detta men eftersom det är så vanligt att detta inträffar så tror man ju att det bara står någon och väntar på en bakom en buske eller hurknut. Lever typ i fruktan för det. Det är inte samma sak som på dagen men då gäller det mer att jag tror att någon följer efter mig.
Nu när jag läser detta så ser jag att jag är mer paranoid än vad jag egentligen trodde och det känns riktigt hemskt. Men vad skall man göra när man bor i en storstad, det kan ju faktistk inträffa.

Skapar glädje

Jag har inte direkt haft något att skriva om därför har jag bara lagt upp en massa bilder och annat. Idag var en bra dag trots att den varit seg på praktiken. Det är roligt att komma dit och möta alla bekanta som man lärt känna. Kallar dem bekanta då jag inte riktigt känner dem ordentligt men ändå träffar dem fem dagar i veckan. Att gå dit varje dag får mig att må bra trots att jag har svårt att stiga upp på morgonen men det gör detsamma faktiskt.

En annan sak är att jag äntligen har fått det efterlängtade sommarjobbet som jag velat ha så länge. Sex veckor ska jag jobba innan det är dags att börja skolan igen. Ville i alla fall ha lite ledigt så jag fick en vecka innan skolan började. Skulle vara skönt med lite längre men jag får i alla fall jobba och tjäna pengar vilket känns otroligt bra.
Tror det är dags att jag ska gå och lägga mig då jag riktigt känner att mina ögon vill dra ihop sig för att sova. Lägger mig om en stund.

Dagens Bild


Dagens Sötis


Dagens Bild


Dagens Sötis


Söndag

Trodde att jag skulle vara hemma och ta det riktigt lugnt idag men så blev det inte riktigt. Familjen drog till Slottskogen och tittade på djuren medan vi gick omkring. Självklart blev det fika efteråt. Det var riktigt mysigt. Vi var där i sedan tre och kom väl hem runt sex, åt middag och umgicks. Efter att bror gått hem städade jag mitt rum och sedan mammas och min klädkammare och kan lova att det såg ut som rena bombnerslaget men nu är det riktigt fins om jag får säga det själv.
Ska se om jag kan lägga upp lite bilder om datorn vill samarbeta.



Dagens Bild


God Morgon

Har precis vaknat och det verkar vara fint väder ute, weii vad glad jag blir. Det har ju bara varit fult väder fram tills nu så jag borde vara ute i solen och njuta men jag orkar inte. Klockan är bara halv tio och jag har inte riktigt vaknat än. Och snart börjar man praktiken, skulle hellre vilja vara hemma lite till.

X-Men Origins: Wolverine


Red Riding Hood

Denna var den första vi såg på. Jag tyckte den var riktigt bra och värd att se


Lördag :)

Idag har varit en fantastisk dag. Det har varit fint väder och varmt och värmen har jag verkligen saknat. Det var så länge sen vi hade den. Senast det var varmt var runt påsk och det var för sex veckor sedan, ungefärligt räknat. Jag är inte direkt någon sol dyrkare men jag gillar fortfarande värme. Nu kommer mer om dag ^^.
Jag har umgåtts med min bror hela dagen. Vi tränade, gick och tittade i affärer, tvättade hans bil (ja eller snarare han tvättade och jag tittade på). Efter det åkte vi till Eriksberg och köpte kulglass. Det var riktigt gott. Drog sedan hem till bror och kollade film., Red Riding Hood och X-men: Wolverine. De var riktigt bra. Nu sitter jag hemma hos mig och ska ta det lugnt för jag är otroligt trött då jag har varit igång hela dagen.
Jag hoppas att ni har haft en trevlig lördag :)

Not perfect

Jag vet att jag inte är världens mest perfekta människa och jag har mina fel och brister, som vi alla människor har. Alla gör fel och det enda man kan göra är att försöka rätta till det på ett eller annat sätt. Vissa gånger är det inte en egens fel att något blir galet utan det kan ha varit någon annan som gjort att vi andra har gjort fel.
Trots våra fel och brister försöker vi människor att fortsätta leva ett normalt liv och dölja allt för andra så att dem inte skall se dessa fel.
Jag vet hur det fungerar. Jag är en av dessa människor. Jag gör fel ibland men jag gör alltid mitt bästa för då känns det bättre för mig som person och det stärker mig själv även om det ibland inte blivit som jag tänkt mig. Men vad ska man göra, jag är bara en människa och definitivt ingen perfekt människa.

Dagens Sötis

Känns lite fel att kalla den dagens sötis, borde egentligen vara dagens majestät. En kungörn, ett väldigt vackert rovdjur...


Tips på Film

Såg denna i förra veckan men en kompis. Jag tyckte den var riktigt bra och som vanligt är det Jack Sparrow vi har att göra med. Denna gång handlar det om Svart Skägg, pirater, kungens män, spanjorer, sjöjungfruer och så klart det sista: Ungdomens källa.


Fredag

Äntligen är det fredag igen och det är dags för långhelg. Visst var jag ledig igår men jag kände att jag egentligen ville vara ledig idag också men det gör inget. Designen på bloggen är snart klar det är bara några saker till som ska fixas. Jag är helt slut idag men jag har bara mig själv att skylla på eftersom det blev rätt sent igår samt att jag hade svårt att somna. Gissar att jag somnade runt ett vilket ger mig en sömn på den timmar. Jag brukar sova mer men jag tror jag klarar mig idag på de få timmarna. Jag är påväg till praktiken och jag börjar redan känna av att ögonen vill gå ihop av trötthet. Jag får helt enkelt ta igen sömnen denna natt som kommer. Kram på er

Christina Aguilera - You lost me


Makeover

Jag är verkligen sugen på att göra om min blogg nu så jag har varit riunt och tittat på olika hemsidor för att se vad jag kan hitta men ingenting har fallit mig i smaken och det känns inte alls kul. Får väl helt enkelt forsätta att leta och se var jag hittar helt enkelt. Jag har ju ändå redan letat i tre timmar för en helt ny design... Får väl göra en egen så att den blir så som jag vill ha den men jag försår mig inte rikigt på alla koder osv...

Förlåt men det har hänt så mycket omkring mig :(

Jag vet att jag har varit dålig med uppdateringen den senaste månaden men jag har inte orkat för det har hänt så mycket runt omkring mig. För det första, som jag har sagt tidigare så har min praktik börjat och har varit där i ca 5 veckor pch det är 4v. kvar vilket känns kul.
Vad min mentor har sagt + chefen där jag är så finns det en möjlighet att få sommarjobb, vilket jag behöver och vill ha. All personal är riktigt trevliga och roliga och jag ser alltid fram emot att komma tillbaka men jag har bara lite svårt att stiga upp på morgonen då det är så tidigt, kl 6 på morgonen.
Kommer att boka container på dessa stora bjässar i framtiden ^^.


Sedan har det hänt så mycket annat på samma gång som gjort att jag har mått riktigt dåligt av och varit stessad av. Jag har sagt tidigare att jag har pojkvän men vi gjorde slut för ca två veckor sedan men vi gjorde slut pga att jag bara såg en massa fel som jag inte gillade hos honom. Han var rätt taskig mot sin lillasyster emellanåt när jag var där osv.
En annan vidrig sak som hänt medans jag var där i början av vårt förhållande var att hans styvfarsa bet hans lillasyster i rumpan då de "brottades". Jag tror bara att han ville känna lite på henne. Hon sprang ner till oss och beklagade sig om vad som hänt och gömde ssig. Pojkvännen bara rykte på axlarna som om det vore vardag. Det första jag tänkte var Vad i helv...?! och blev riktigt shockad över händelsen. Farsan har egentligen inget där att göra vare sig de skojar eller bestraffning. Hon är 13 år och är en ung kvinna! Man går inte omkring och biter varandra i rumpan.
Jag var riktigt rädd och trodde att det var mitt fel eftersom jag inte gjorde någonting för henne. Berättade för min bror om det och han visste inte heller vad jag skulle göra. Mamma fick dock inte reda på det förrän vid påsk då bror råkade säga det. Men jag trodde verkligen att det var mitt fel och allt. Jag berättade allt för mamma om vad som hänt och sagts under de veckor, som inte bara handlade om lillasystern, utan om vad jag kände för honom. Jag kände att mina känslor bara blev svalare och svalare och tillslut började jag irretera mig på honom. Bestämde då att det var dags att göra slut med honom.
Samma helg som vi gjorde slut ringde vi till ett ställe, kommer inte håg vad det hette, och anmälde vad styvpappan hade gjort med expojkvännens syster. Samt ringde även systerns pappa och berättade hela situationen och han var verkligen inte glad över att höra vad som hänt. Han polisanmälde styvpappan, tror även att han ringde det ställe och anmälde.
Jag har haft allt detta hängandes över mig samt plugget och det har gjort att jag har mått riktigt dåligt. Men nu efter dessa två veckor mår jag bra igen och är mig själv och singel :)
Kram på er

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus